Vianočný darček pre seniora - oddych v kúpeľoch

Vianoce nám už nezadržateľne klopú na dvere, a tak opäť nastáva čas uvažovať nad tým, ako potešiť svojho blízkeho vo vyššom veku. Inšpiráciám na darčeky na základe rôznych potrieb seniorov sme sa venovali už v predchádzajúcom článku. Dnes sa spoločne s naším partnerom Relaxos pozrieme na to, prečo práve seniorský pobyt v kúpeľoch môže byť tým pravým darčekom pre vášho blízkeho. 

Z každého rožka troška – to pravé si v kúpeľoch nájde každý senior 

Kúpele sú v prvom rade liečebnými zariadeniami, v ktorých návštevníkom pomôžu uľaviť od rôznych zdravotných problémov. A tie, či sa nám to páči, alebo nie, idú s vyšším vekom zvyčajne ruka v ruke. Pár dní rozmaznávania pomôže vášmu blízkemu uľaviť od bolesti, zlepšiť pohyblivosť či nabrať energiu na ďalšiu životnú púť. Ale to rozhodne nie je jedniný benefit, aký vie seniorský pobyt priniesť. 

Mnohé kúpele ponúkajú rôzne doplnkové možnosti trávenia voľného času, kultúrne podujatia, posedenia pri hudbe či spoločné výlety.

Správne vybrané kúpeľné zariadenie tak pomôže vašim milovaným utiecť od stereotypu všedných dní a priniesť nezabudnuteľné zážitky. A to či už pôjde o seniorský pobyt vo dvojici alebo pre jednotlivca. 

Na čo dať pozor pri výbere pobytu pre blízkeho 

Predtým, ako vyberiete darčekový pobyt pre vášho blízkeho, sa najskôr zamyslite nad jeho záľubami a nad tým, aké očakávania by mal pobyt naplniť. 

Je váš blízky aktívny aj napriek vyššiemu veku? Zaujímavou voľbou môže byť seniorský pobyt v Turčianskych Tepliciach, ktoré sú obklopené peknou prírodou s bohatými možnosťami jednoduchšej aj náročnej turistiky. 

Padlo by vášmu blízkemu dobre spoločenské rozptýlenie? Tradičné kúpeľné zábavy sa dodnes konajú v mnohých kúpeľoch. Také Bardejovské Kúpele sú napríklad známe tým, že počas hlavnej kúpeľnej sezóny, samozrejme, pokiaľ to hygienické nariadenia umožňujú, tam nájdete kúpeľnú zábavu doslova na každom rohu.

Okrem toho však nezabudnite pri výbere seniorského pobytu brať do úvahy aj prípadné špeciálne potreby vášho blízkeho. Zvládne sa presúvať na procedúry a stravovanie medzi rôznymi zariadeniami? Potrebuje výťah či bezbariérový prístup? Má špeciálnu diétu? Vyžaduje si celodennú pomoc a sprievodcu? Aby ste na nič nezabudli, pomôžte si aj týmto praktickým sprievodcom výberu seniorského pobytu

Kúpele dbajú na prísne hygienické opatrenia 

Covid situácia sa nám opäť zhoršila a našou prioritou by preto malo byť našich blízkych čo najviac chrániť. Seniorský pobyt ako darček preto, samozrejme, nemusí znamenať, že svojho blízkeho pošlete do kúpeľov, počas aktuálnej situácie. 

Pobyt môžete svojmu blízkemu kúpiť aj na vzdialenejší dátum v budúcom roku, či ako darčekovú poukážku, ktorú si následne sám uplatní na kúpu pobytu v kúpeľoch podľa vlastného výberu v ľubovoľnom termíne. 

Ako sme spomínali v úvode, kúpele sú v prvom rade liečebné zariadenia, a preto je dodržiavanie prísnych bezpečnostných opatrení proti šíreniu Covid-19 samozrejmosťou. 

Seniorské pobyty pre vašich blízkych za výhodné ceny nájdete u nášho partnera Relaxos - špecialistu na slovenské kúpele a wellness zariadenia. Pracovníci CK Relaxos vám radi pomôžu s výberom vhodného seniorského pobytu pre vašich najbližších, či vystavia darčekovú poukážku vo vybranej hodnote.