Komu dať tento rok 2% z dane?

Tiež sa v tomto období zamýšlate komu darovať 2% vašich daní? Ja sa vždy snažím nájsť nejaké občianske združenie, ktoré pomáha a mám slabosť na osobné príbehy… ak si niekto niečo zažil a teraz sa snaží pomôcť druhým v podobnej situácii. Ak vás príbehy oslovujú, dám vám pár tipov:

1. Liga proti reumatizmu na Slovensku 

Mala som tú česť spoznať Janku Dobšovičovú Černákovú, ktorá je predsedníčkou, ale aj dušou Ligy proti reumatizmu SR. Reuma jej vstúpila do života ešte veľmi mladej a urobila obrovské zmeny. Už dlhé roky pomáha ostatným s podobným osudom, spája ľudí, píše knižky o reume a stále sa usmieva. Liga proti reumatizmu vydáva informačné brožúrky, organizuje rekondičné pobyty, snaží sa vzdelávať a združuje reumatikov na Slovensku. 

2. Občianske združenie Porážka.sk 

Aj za týmto občianskym združením stojí žena - Alžbeta Husarovič. Ako mladá prekonala mozgovú cievnu príhodu, podarilo sa jej z toho dostať a následky porážky poctivou rehabilitáciou eliminovať. Teraz sa snaží pomáhať ostatným, ktorí prežili porážku a dať im nádej, rady  a prostriedky, aby aj oni vedeli prekonať následky.

3. Občianske združenie Stratégie pomoci.sk 

Názov združenia vám nenapovie, že sa jedná o projekt VNUČKA JANKA, za ktorý dostala jeho autorka Janka Danišová ocenenie Krištáľové krídlo za Filantropiu. Ak ste o nej ešte nepočuli, tak v skratke predstavím: vnučka Janka vytvára rodinu pre osamelých seniorov tým, že s nimi trávi čas, zatelefonuje si s nimi, vypočuje…  a tým prinesie zmenu a radosť do ich životov.

 

Odporúčam si prečítať osobné príbehy týchto 3 dám, ktoré sú naozaj inšpiratívne.